Delegacija Regionalne privredne komore Kraljevo, predvođena generalnim sekretarom Zvonkom Tufegdžićem, posjetila je Područnu privrednu komoru Trebinje.

privredne komore kraljevo trebinje

U delegaciji iz Kraljeva bili su i Radoica Sretenović – sekretar Odbora za građevinarstvo i Marko Novaković– sekretar Odbora za saobraćaj. Sa direktorom trebinjske komore Veselinom Savićem razgovarano je o planiranim aktivnostima vezanim za poboljšanje saradnje između privreda dvije regije.

Predstavnici obje komore su se složili da je nivo privredne saradnje nedovoljan i da postoji značajan potencijal da se on proširi.

Dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje posjeta delegacije privrednika trebinjske regije Kraljevu, kao i uzvratna posjeta. S tim u vezi, obje komore će pristupiti aktivnostima koje imaju za cilj da se te posjete što bolje pripreme i doprinesu uspostavljanju što većeg broja poslovnih relacija.

Regija koju pokriva komora iz Kraljeva obuhvata gradove Kraljevo i Čačak, te opštine: Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac, Lučani, Novi Pazar, Raška, Sjenica i Tutin. Na tom području registrovano je oko 4.800 privrednih društava.

Delegacija iz Kraljeva danas se sastala i sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem.