U Trebinju će se sutra po 17. put održati muzički festival "Zvon zvonke pjesme", čiji je pokrovitelj grad Trebinje, a organizator Kulturni centar.

zvon zvonke pjesma trebinje 2016 Ove godine biće izvodeno 16 pjesama od 17 izvođača jer će biti jedan duet, a svi učesnici su iz Trebinja.

U prvom dijelu nastupiće hor Kulturnog centra, a onda će biti takmičarski i revijalni dio. Glasanje će biti javno, a stručni žiri će činiti profesori Srednje muzičke škole i žiri publike u kome će biti ljudi koji slušaju i vole muziku, ali nisu profesionalci.

"Javno glasanje znači da će svaki član žirija javno iznijeti svoje ocjene što se prošle godine pokazalo kao dobro i onda će se na kraju zbrajati ocjene stručnog i žirija publike. U slučaju istog broja glasova bolji će biti onaj ko dobije više glasova od stručnog žirija", kaže Božidar Bobo Vučur, umjetnički direktor festivala.

U revijalnom dijelu nastupaće mladi pjevači koji su bili učesnici prošlih godina, dok će u zvaničnom dijelu festivala učestvovati pjevači koji će nastupati prvi put pred publikom, osim Doroteje Radanović i Stefana Zirojevića, koji su se ove godine takmičili na Đurđevdanskom festivalu.
Vučur kaže da je raspon godina od 6 do 12, dok će preko 90 odsto kompozicija biti izvođeno po prvi put, od čega su Vučurove samo dvije pjesme.

"Sve je uživo, djeca moraju da pjevaju, nema plej-beka", kaže Vučur, dodajući da su obezbijeđene i prigodne nagrade.

Početak festivala je u 18.00 sati, a cijena ulaznice je 3,00 KM.