Vlada Srpske dala garanciju za Radovana Karadžića

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 01. 06. 2016. - 15:38h

Vlada Republike Srpske dala je garanciju da se bivšem predsjedniku Srpske Radovanu Karadžiću odobri privremeni boravak na teritoriji Republike Srpske.

radovan karadzic

Garancija Vlade Republike Srpske objavljena je u „Službenom glasniku“ 27. maja i proslijeđena je Ministarstvu pravde BiH radi dostavljanja nadležnim organima, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Republike Srpske dala je garanciju na zahtjev pravnog zastupnika Pitera Robinsona koji je tražio privremeno puštanje Karadžića, dok traje žalbeni postupak na prvostepenu presudu.

Član tima Karadžićeve odbrane Goran Petronijević rekao je za RTRS da je ta odluka sudije Teodora Merona grubo narušavanje prava Radovana Karadžića.

Meron je, kaže Petronijević, iskoristio priliku da odbije i zahtjev da Karadžić bude privremeno pušten na slobodu do okončanja drugostepenog postupka, pravdajući se da su mu stigle samo garancije iz Srbije, ali ne i iz Republike Srpske.

O tom zahtjevu Hag još nije ni trebalo da odlučuje, dodaje Petronijević, jer je advokatski tim zahtijevao da se prvo donese odluka o kraćem boravku u Srbiji zbog porodičnih razloga, a tek kada se Karadžić vrati u Hag i stignu potrebne garancije iz Republike Srpske, da se donese odluka o njegovom privremenom puštanju na slobodu do izricanja drugostepene presude.
U tom slučaju, rekao je Petronijević, boravio bi u Republici Srpskoj.

Prvostepenom presudom Haškog tribunala prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je na 40 godina zatvora.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja