U Trebinju je večeras priređen "Bazar dobre volje" na kome su predstavljeni gastro proizvodi pravoslavne i muslimanske tradicije.

bazar dobre srece trebinje

Na bazaru "Dobre volje", organizovanom na Trgu Travunije ispred Osman-pašine džamije, posjetioci su imali priliku da degustiraju tradicionalna jela, uglavnom poslastice pravoslavne i muslimanske kuhinje sa područja Hercegovine, koje su pripremile žene angažovanje u trebinjskom Odboru za međureligijsku saradnju.

"Cilj nam je bio da pokažemo da male stvari, koje čine život, bez problema možemo da radimo zajedno", rekao je jerej Dražen Tupanjanin.

Glavni imam u Trebinju Ilham Puce ističe da je Islamska zajednica uvijek otvorena za sve vrste međureligijske saradnje, promociju otvorenosti i tolerantnosti.

"Predstavljanjem jela iz naših kuhinja promovišemo naše kulture i tradicije i pokazujemo na jednom mjestu koliko je veliko bogatstvo u našim različitostima", kaže Puce.

Posjetioci bazara imali su priliku da probaju i kafu iz dvjestolitarske zlatne džezve proizvođača kafe iz Visokog.
Organizator manifestacije je Odbor za međureligijsku saradnju Trebinje, uz podršku Međureligijskog vijeća BiH i Katoličkog servisa za pomoć /CRS/.

bazar dobre srece trebinje