RAZVOJ TEKSTILNE INDUSTRIJE – Trendteks, poslije Biteksa, zakupio i Novoteks

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 01. 06. 2016. - 11:28h

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor preduzeća „Trend-teks“ Bileća Senka Starčević potpisali su danas u Banjaluci ugovor između Vlade Srpske i tog preduzeća o zakupu prostora trebinjskog „Novoteksa“, čime će biti obezbijeđen siguran razvoj tekstilne industrije u Hercegovini.

novoteks

Ugovor o zakupu pogona u Bileći potpisale su vršilac dužnosti direktora preduzeća „Biteks“ Persa Klimenta i direktor preduzeća „Trend-teks“ Senka Starčević.

„U ovom trenutku `Trend-teks` u bivšem pogonu `Novoteksa` zapošljava 153 radnika i spreman je da nastavi sa daljim ulaganjima koja će omogućiti brži razvoj i dugoročno novo zapošljavanje više desetina novih radnika“, naveo je Đokić, napominjući da je riječ o partneru koji cijelu svoju proizvodnju plasira na tržište NJemačke, Švedske, Danske, Francuske i Poljske.

On je naglasio da je resorno ministarstvo sa ciljem prevazilaženja situacije u privrednom društvu „Biteks“ iz Bileće i pronalaženja partnera koji je spreman da obezbijedi uposlenost kapaciteta razgovaralo sa više potencijalnih partnera u proteklom periodu.

„Sa ciljem očuvanja proizvodnje i radnih mjesta, krenuli smo u razgovore sa rukovodstvom preduzeća `Trend-teks`, koje je pokazalo najozbiljnije namjere i uputilo nam zvanično pismo namjera za zakup poslovnog prostora `Biteksa` u maju ove godine“, rekao je Đokić.

Đokić je istakao da su namjere „Trend-teksa“ pretočene u ugovor koji su danas potpisali direktori preduzeća „Biteks“ i „Trend-teks“.

„Ugovor o zakupu poslovnog prostora `Biteksa` zaključen je na pet godina, sa mogućnošću njegovog produženja, uz obavezu `Trend-teksa` da zaposli 135 radnika po zaključenju ugovora, a nakon toga i dodatnih najmanje 65 radnika do kraja treće godine zakupa“, rekao je Đokić.

On je podsjetio da će dinamika zapošljavanja novih radnika zavisiti od poslovnih planova „Trend-teksa“, ali i obezbjeđenja dovoljnog broja kvalifikovanih radnika na tržištu rada u hercegovačkim opštinama.

„Namjere preduzeća `Trend-teks` za podizanje efikasnosti postojeće proizvodnje i proširenje proizvodnih kapaciteta u Republici Srpskoj su velika šansa i potencijal za razvoj tekstilne industrije ne samo u Trebinju i Bileći, već i na prostoru Hercegovine i Republike Srpske u cjelini“, zaključio je Đokić.

Ugovor o zakupu dijela nepokretne i pokretne imovine ranijeg privrednog društva Industrija konfekcije „Novoteks“ Trebinje između Republike Srpske i preduzeća „Trend-teks“ Bileća, potpisali su ministar Đokić, u ime Vlade Srpske, i direktor preduzeća „Trend-teks“ Bileća Senka Starčević.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja