Opozicija u trebinjskom parlamentu predvođena SNSD-om, DNS-om i NDP-om, ponovo je jutros napustila zasjedanje skupštine, jer nije prihvaćen njihov prijedlog za zakazivanje vanredne sjednice na kojoj bi bile poništene odluke donesene na prethodnoj sjednici grada, a na osnovu odluke Ministarstva uprave i lokalne samuprave.

skupstina grada trebinje

"Napustili smo sjednicu jer je odbijen naš zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice", kazao je Zdravko Butulija, šef kluba odbornika SNSD-a u trebinjskom parlamentu.

On je apelovao na republičke institucije da riješe probleme nelegitimnih odluka donesenih 25. marta, kada je prije usvajanja dnevnog reda skupštinska većina verifikovala mandat Nebojši Rudanu iz Pokreta za Trebinje.

Iz opozicije su istakli da je skupština i jutros prekršila Poslovnik o radu, kada je verifikovala mandat Mirjani Ratković iz SDS-a, koja je u odborničke klupe sjela umjesto Dejana Tarane, koji je podnio ostavku.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević na navode opozicije poručio je da se radi o još jednoj manifestaciji njihovog neznanja, ističući da je ovim gestom opozicija još jednom pokazala svoju nemoć.

Iznenađenja u trebinjskoj skupštini nastavljena su i u daljem zasjedanja, jer je odbornik PzT-a Nebojša Rudan napustio tu stranku i saopštio da će u buduće djelovati kao nezavisni predstavnik građana.