Čak 17 udruženja građana sa područja našeg grada podijeliće iznos od 10.000 KM iz budžeta grada Trebinja, koja su namijenjena za udruženja građana.

gradska administracija trebinje

Najviše novca - 900 KM, dobilo je nedavno osnovano Udruženje pravnika "Nomokanon". Istu cifru stručna komisija je dodijelila i Speleološkom udruženju "Zelena brda" i Udruženju poljoprivrednih proizvođača "Selo u srcu".

Po 800 KM dobili su Udruženje žena "Vasila" i Planinarsko društvo "Vučji zub", dok je iznos od po 700 KM dodijeljen Zavičajnom udruženju Crnogoraca "P.P. Njegoš" i Gorskoj službi spasavanja Trebinje.

Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe", Udruženje inovatora istočne Hercegovine i Planinarsko društvo "Bijela gora" dobili su po 500 KM iz ovogodišnjeg budžeta grada.

Najviše udruženja, njih sedam, dobilo je za različite projekte po 400 KM i to: Veslačko društvo "Trebišnjica", Kajak-kanu i rafting klub "Trebišnjica", Centar za održivi razvoj i ekologiju /CORIE/, Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović", Udruženje Crnogoraca u Hercegovini "Vuk Mićunović", Fitnes klub "Sara bo" i Društvo prijatelja Rusije.

Sa udruženjima građana koja su dobila sredstva sklopiće se ugovor, a nadzor nad izvršenjem projekta pratiće službenik Gradske uprave zadužen za praćenje rada nevladinih organizacija na području Trebinja.