Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica dobio je gran-pri i svoju zvijezdu u "aleji zvijezda" u ruskom gradu Uljanovsku.

emir kusturica na mlijecnom putu

Kusturici su u nedjelju uručene tradicionalne nagrade - statua od simbircita /neobičnog kamena nalik na ćilibar/ i kraljevski plašt, a svečano otkrivanje zvijezde zakazano je za danas, posljednjeg dana Osmog filmskog festivala i televizijskog programa "Od sveg srca".

Zvijezda sa imenom slavnog režisera je već postavljena u centru grada, nedaleko od spomenika posvećenog legendarnoj sovjetskoj i ruskoj TV voditeljki Valentini Leontjevoj, po čijem imenu i po čijoj emisiji je festival i nazvan, prenosi "Sputnjik".

U okviru filmskog festivala u Uljanovsku čuveni srpski režiser i muzičar održao je koncert sa svojom grupom "No smoking orkestra", na kome mu je uručena i specijalna nagrada "Čast i dostojanstvo".

Nagradu mu je uručio gubernator Uljanovske oblasti Sergej Morozov.

"Mislim da svi gledaoci ovog divnog koncerta dijele najljepša osjećanja prema našem bratskom jugoslovenskom, srpskom narodu, koji predstavlja Emir Kusturica. Mi smo jedan narod", naglasio je Morozov.