HERCEG-NOVI - U Herceg-Novom su danas predstavljene manifestacije "Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva" i "Cicvarijada", koje će biti održane 17, 18, i 19. juna u sportskoj dvorani u Bileći.

dani bileckih proizvoda

Predstavnici opštine Bileća pozvali su Novljane da dođu u njihov grad i da prisustvuju najvećoj sajamskoj manifestaciji u istočnoj Hercegovini i jednom od najvećih događaja ovog tipa u Republici Srpskoj.

Direktor Turističke organizacije Bileća Nikola Bajović nada se nastavku dobre saradnje sa izlagačima iz Herceg Novog i Novljanima, prenose crnogorski mediji.

"Posjeta je svake godine sve bolja. Manifestacija poprima sve veći privredni i turistički značaj. Pozivamo građane Herceg Novog da budu naši gosti", naveo je Bajović.

Manifestacija "Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva" prerasla je u raznovrsnu sajamsku izložbu na kojoj se ove godine očekuje učešće više od 100 izlagača iz regiona - od velikih kompanija do individualnih proizvođača i više od 10.000 posjetilaca.

Učesnici "Cicvarijade" takmičiće se u pripremanju ovog jela, a gosti će imati priliku da degustiraju tradicionalni hercegovački specijalitet.

Biće priređeni i brojni prateći programi, među kojima i susreti privrednika iz regiona radi povezivanja i razmjene ideja.