Vanredna konferencija za novinare rukovodstva HET-a je samo pokušaj da se pronađe alibi za nezakonite i nepotrebne javne nabavke tog preduzeća, kao i da se pokuša nemušto odgovoriti na pitanje zašto se u vrijeme krize i poskupljenja struje i dalje bahato troše ogromna sredstva za nepotrebnu opremu i radove.

Za pravdu i red

Ovo tvrdi Nebojša Vukanović, predsjednik Saveza za pravdu i red, nakon što je rukovodstvo HET-a danas istaklo da njegove nedavne izjave o višemilionskim malverzacijama u ovom preduzeću nisu tačne, a da su sporni ugovori u skladu sa zakonom.

Vukanović je istakao da vinarima sa područja Trebinja nije potrebna pomoć HET-a, te da su današnje tvrdnje udruženja vinogradara i vinara "Vinos", neutemeljene, uvredljive i maliciozne, podsjećajući ih da je godinama, kako kaže, vodio borbu za opstanak Agrokopa.

"Zamjenom teza, udruženje 'Vinos' pokušava da amnestira rukovodstvo HET-a od velikih zloupotreba i neosnovano optuži mene da iznošenjem istine i dokumenata ugrožavam proizvodnju vina", navodi Vukanović.

Predsjednik Saveza za pravdu i red ističe da bi HET, ukoliko ima viška novca na računima, umjesto kupovine vinarske aparature, trebao da pomogne brojnu sirotinju i građane sa područja našeg grada.

On ističe i da je betoniranje i oblaganje tunela Fatničko polje-Bilećko jezero, nerealan projekat u vremenu kada država grca u krizi, a na računima javnih finansija nema novca.

Vukanović je poručio da će u narednih nekoliko dana predstaviti i druge dokaze i ugovore da HET nenamjenski troši sredstva i vrši nezakonite javne nabavke.