IZ HET-a PORUČUJU VUKANOVIĆU – Ugovori sklapani zakonito, vidimo se na sudu!

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 30. 05. 2016. - 16:25h

Uprava Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ demantovala je pisanje pojedinih medija da su nezakonito sklapali ugovore, poručujući da spremaju tužbu zbog klevete i laži, a da je rad ovog preduzeća u skladu sa zakonom i planom poslovanja.

reagovanje uprava heta

Direktor HET-a Gordan Mišeljić rekao je da ugovor u vezi sa tunelom Fatničko polje-akumulacija Bileća još nije zaključen, kao što je objavljeno prije nekoliko dana u medijima.

„Za sada postoji samo odluka o izboru ponuđača“, kaže Mišeljić i dodaje da je ugovor pripremljen i da se potpisuje sa bilećkom „Herc-gradnjom“, a ne nekim drugim preduzećem, kao što je navedeno.

On navodi da nije istinita ni informacija da je riječ o sanaciji tunela, već o nastavku postavljanja betonske obloge u tunelu, s obzirom na to da će u budućnosti na kraju dovodnog tunela biti napravljena hidroelektrana Bileća.

„Svaki hidrotehnički objekat kao što je tunel, kada bude napravljena hidroelektrana, mora da bude kompletno obložen betonskom oblogom“, pojasnio je Mišeljić i dodao da je riječ o međunarodnom tenderu.

On je napomenuo da se sve javne nabavke, koje imaju vrijednost veću od 6.000 KM, objavljuju na portalu javnih nabavki i HET-a, te da je od 28. novembra 2014. godine, stupanjem na snagu novog Zakona o javnim nabavkama, za svaku nabavku potrebno imati samo jednu validnu ponudu, a da su do tada bile potrebne tri.

Što se tiče informacija o „nezakonitom ugovoru“ za nabavku opreme za praćenje kvaliteta vina, u HET-u ističu da uređaj još nije kupljen, ali da je u toku procedura, te da je ovo preduzeće po statutu registrovano za tu vrstu djelatnosti.

Mišeljić kaže da je, uz preporuku Ministarstva poljoprivrede, namjera HET-a bila da izađe u susret domaćim vinarima da ne bi morali da vrše kontrolu kvaliteta vina u zapadnoj Hercegovini.

Prema njegovim riječima, oprema bi bila postavljena u postojećoj laboratoriji za uzorkovanje hrane i vode u okviru HET-a i radila bi po realnim cijenama.

I izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija ocijenio je da je pisanje pojedinih medija o „nezakonito sklopljenim ugovorima“ tendenciozno i da predstavlja „niz klasičnih laži“.

„Mislim da je to i bila namjera pojedinih ljudi, zato što su domaći ponuđači osposobljeni da se javljaju na ovako ozbiljne poslove kao što je hidrotehnički tunel“, smatra Tamindžija, ocjenjujući klasičnim lažima tvrdnje da sklopljeni ugovori utiču na poskupljenje električne energije.

On kaže da HET u posljednjih devet godina ima istu cijenu električne energije.

Izvršni direktor za ekonomske, pravne i opšte poslove u HET-u LJubo Vuković demantovao je pisanje pojedinih medija o nezakonito sklapanim ugovorima HET-a, navodeći da je riječ o apsolutnim neistinama, netačnim navodima i izmišljotinama.

On navodi da nijedan od ovih ugovora još nije zaključen, kao što neki tvrde, a „kamo li da je nezakonit“.

Vuković je ukazao na dobro poslovnje HET-a, navodeći da dugi niz godina ovo preduzeće ostvaruje pozitivne rezultate i milionsku dobit.

TAGOVI:

Komentari

Izgleda da ce ovog puta Bukan morati da plati povecu kaznu za klevetu, ovi su ozbiljni. Nego Bukan sad ima dobru platu pa mu to nece biti problem. I eto ga kroz 2-3 mjeseca sa novim optuzbama da bi dobio publicitet kao navodni borac za red i zakon.

U Svajcarskoj imaju dobar sistem gdje se novcana kazna, za isti prekrsaj, odredjuje prema prihodima i bogatstvu osudjenog, pa bogati cesto plate daleko vece kazne od onih sa malim primanjima. Valjda im je logika da treba svakoga isto da zaboli.
Naravno ‘posteni’ politicari sa Balkana ni ne razmisljaju da uvedu slican zakon u svojim drzavama.

Odgovori

Tako je, uzmite mu pare, to njega najviše boli. Reži iz Sarajeva po svojima i bruka Srpski narod. Prodana duša, prodao dušu djavolu. 10000 km koliko pretpostavljam da će platiti su u stvari samo plata i po što prima od onog izdajnika Bosića, a Soroš će da doplati ostalo tako da opet dobro prodje.

Odgovori

Ja sam čuo da će kao i Blažo Stevović da promjeni vjeru, svakako su iste pameti. Ivo Andrić je rekao da svaki grad ima svoga Ćorkana (ludu iz Višegrada) mi imamo dva , Blaža i Vukana.

Odgovori

A koje li je ono vjere bio nas Ivo? Sta smo mi to bogu skrivili pa nam je u Trebinju svaki drugi corkan.

Odgovori

Vukanovic je u pravu, al od toga nikakve vajde nema, svugdje je to tako, ne samo u het,

Odgovori

Vukane, napiši nekad jednu lijepu riječ za svoj narod pa da ti i oprostimo dugogodišnju pljuvačinu i prikazivanje Trebinja kao crnog vilajeta.
Da ima loših stvari ima, al ima i poneka lijepa majku mu…

Odgovori

U naslovu teksta piše „Ugovori su sklapani zakonito – vidimo se na sudu“, a Ljubo Vuković izjavljuje d augovori nisu sklopljeni??????

Odgovori

oooo poceli botovi i ovde, SNSD botovi da kucaju…hahahha…providni ste

Odgovori

Miseljic i Vujic odlicni ljudi, ali u losem okruzenju…nadam se da ih nece uvuci u mutne radnje…a ova druga 2 sa slike nemam rijeci…da im das 15 miliona njima malo..gladan ih k pravio.bagra

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja