U Hidroelektranama na Trebišnjici /HET/ u proteklih nekoliko mjeseci izvršene su višemilionske malverzacije, tvrdi predsjednik Saveza za pravu i red Nebojša Vukanović, dok iz HET najavljuju da će svoje navode morati da dokaže na sudu.

vukanovic malverzacije het

Vukanović je iznio niz optužbi na rad rukovodstva HET-a, ističući da ovo preduzeće putem sumnjivih ugovora izvlači novac za predstojeće lokalne izbore. On tvrdi da je prije nekoliko dana HET kupio uređaj za kontrolu kvaliteta vina i rakije za oko 164.000 KM, iako ovo preduzeće nema nikakve veze za pomenutom djelatnošću.

"U vrijeme dok poskupljuje struja, HET izdvaja stotine hiljada i milione maraka za besmislene aparate. Ovo je iživljavanje nad sopstvenim narodom", istakao je Vukanović, optužujući da iza svega stoji Luka Petrović i da se ne smije dozvoliti da HET doživi sudbinu RiTE "Gacko".

vukanovic malverzacije het

On ističe da je HET prije desetak dana sklopio i nezakonit ugovor sa preduzećem "Entea" iz Sarajeva vrijedan 9.898.565 KM za oblaganje betonom novog tunela između Fatničkog polja i Bilećkog jezera, koji je u funkciji već deset godina.

Zanimljivo je, kaže Vukanović, što se ugovori sklapaju samo sa jednim ponuđačem, dok, ako se pojavi ponuđač sa nižom cijenom, on biva eliminisan.

"Ovim i sličnim ugovorima izvlače se sredstva za finansiranje lokalnih izbora", kaže Vukanović, dodajući da posjeduje 15 sumnjivih ugovora od kojih će napraviti zbornik sa šemom kako se izvlači novac iz HET-a.

On je poručio rukovodstvo HET-a da ima rok od tri nedjelje da saopšti da li su ugovori tačni ili da podnese ostavku.

IZ HET-a PORUČUJU - Vukanović će svoje tvrdnje morati da dokaže na sudu!

Iz HET-a su danas poručili da će Vukanović svoje tvrdnje morati da dokaže na sudu, ističući da su njegove riječi same laži. Tužbu je najavio i Luka Petrović, navodeći da su u pitanju, kao i obično što se naviklo od Vukanovića, samo laži i izmišljene afere.

Petrović kaže da će sve ispitati nadležni organi i da će po prvi put pravdu potražiti na sudu.