U Trebinju je danas počela dvodnevna Politička akademija PDP-a kojoj prisustvuje pedesetak mladih aktivista ove stranke iz cijele Republike Srpske.

pdp politicka akademija

Član Predsjedništva PDP-a Ljubiša Krunić rekao je da je cilj Političke akademije podsticanje mladih da aktivno učestvuju u političkom životu i kreiranju privrednog kulturnog i društvenog života u Republici Srpskoj.

"Zahvaljujući upravo mladim kadrovima, koji se u PDP učlanjuju u sve većem broju, prepoznajući da je ovo partija koja ima ideje socijalne pravde, progresa i demokratije, PDP je u posljednje četiri godine postao respektabilna partija", istakao je Krunić.

On je dodao da je PDP zadovoljan brojem mladih ljudi učlanjenih u ovu političku partiju, ali da uvijek može više i bolje.

"Činjenica je da postoji pasivnost mladih u svim partijama u Srpskoj, iako je na njima budućnost i progres Srpske i zato je naš cilj da privučemo što veći broj mladih u PDP", dodao je Krunić.

Predsjednik Savjeta mladih PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković naglasio je da PDP polaže velike nade u mlade kadrove koji će nastaviti put političkih lidera stranke.

"Na ovakvim političkim seminarima imamo priliku da od starijih kolega čujemo korisne stvari o politici i važnosti učešća mladih u njoj", kaže Stanivuković, koji je i potpredsjednik ove stranke.

On dodaje da mladi političari treba svojim kolegama, koji se ne bave politikom, da stvore ambijent u kojem će svako moći da radi posao koji voli i od kojeg će da živi.

Na Drugom modulu Političke akademije PDP-a prisustvovao je i Miroslav Brčkalo, generalni sekretar PDP.