Iako bi trebala da bude jedna od najuređenijih ulica, ulica Kralja Petra I Oslobodioca, u narodu poznatija kao Glavna ulica, liči na sve samo ne na ono što predstavlja.

kamioni glavna ulica trebinje

Saobraćajne trake su iskrpljene asfaltom na svakom koraku, a kako i ne bi kad samo tokom jednog dana Glavnom ulicom prođe na desetine kamiona-šlepera, cisterni punih naftnih derivata, teških građevinskih mašina... Ni trotoari nisu u ništa boljem stanju, kao ni oborinska odvodnja, posebno kad "kiša iznenadi".

Umjesto u šahtove, kišnica najčešće završi u lokalnim radnjama.

Stanovnici Glavne ulice kažu da kamioni različitih vrsta, čiji su gasovi štetni za životnu sredinu, pa samim tim i za ljude, svakodnevno stvaraju buku, oštećuju kolovozne trake, a nerijetko i uništavaju zelenilo i park kod spomenika kralju Petru I.

Kad se uz sve ovo doda i bezobrazluk vozača, koji automobile parkiraju, bukvalno, gdje stignu, slika ovog dijela Trebinja ne podsjeća na strogi centar grada.

Ljudi sa kojima smo razgovarali kažu nam da je ključni problem što se već godinama koči izgradnja istočne obilaznice oko Trebinja. Krivca vide u lokalnoj vlasti koja već godinama nije u stanju da riješi imovinsko-pravne odnose na trasi izgradnje obilaznice. A ništa manje ne okrivljuju ni republičku vlast, koja od 2012. godine ništa ne radi u Trebinju.

Dok se obilaznica ne izgradi, trebinjska Glavna ulica i dalje će ostati glavni magistralni put za mnoge šlepere, građevinske mašine, cisterne pune nafte. A i do izgradnje, bezbjednost građana biće ugrožena. Bitno je da to sada nikome ne smeta, jer bi pokvarilo i onako lijepu turističku sliku grada!?

kamioni glavna ulica trebinje