U srednjoj Muzičkoj školi večeras je bilo svečano, jer je ispraćena četvrta generacija učenika-teorijskog smjera u kojoj je bilo šest maturanata.

muzicka skola trebinje maturanti

Đak generacije je Stefan Denda, a osim njega ove godine školu su završili i Jana Čolović, Ana Lojpur, Jovana Gudelj, Jelena Popović i Petar Varga.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić kaže da je zadovoljna sa uspjehom ove generacije.

"Dva učenika su sa odličnim uspjehom, dok ih je četvoro sa vrlo dobrim uspjehom završilo školovanje. Dva učenika nastaviće školovanje na Muzičkoj akademiji", kazala je Babić.

Stefan Denda, učenik generacije, počeo je da svira u šestom razredu, dodajući da se uz trud i volju sve može postići.

muzicka skola trebinje maturanti

"Vanredno sam završio osnovnu muzičku školu da bih kasnije mogao da upišem i srednju. U srednjoškolskom obrazovanju najteži su mi bili muzički oblici. Kao glavni predmet svirali smo klavir i uz to još jedan po izboru, u mom slučaju harmoniku", kazao je Denda, koji je zavšio u klasi Violete Popadić.

Ovo priznanje posvetiće roditeljima, a nada se da će uspjeti  da upiše Muzičku akademiju u Beogradu ili Banjaluci.

"Moji profesori nisu bili samo učitelji gradiva, nego i učitelji života, jer su nam prenijeli mnoga svoja znanja i životna iskustva", napomenuo je Denda.

Za razliku od ostalih maturana, nisu defilovali ulicama grada, ali će kao i njihovi vršnjaci iz druge tri trebinjske srednje škole prigodno proslaviti završetak srednje škole.

muzicka skola trebinje maturanti