Veselin Savović završio je Elektrotehničku školu - smjer računarstvo i ovogodišnji je đak generacije Srednje tehničke škole Trebinje koji će večeras predvoditi maturantski defile učenika ove ustanove. veselin savovic

Ovo priznanje kao đaku generacije predstavlja mu nagradu za njegov trud i rad u protekle četiri godine, kaže Savović i dodaje da je tako ušao u istoriju tehničke škole.

"U početku mi cilj nije bio da budem đak generacije, ali kako je vrijeme odmicalo vidio sam da mogu to da postignem jer imam dobar uspjeh", istakao je Savović, dodajući da mu je bilo teško na samom početku srednje škole, dok se nije navikao na stručne predmete, posebno na programiranje i matematiku, koje je kroz dalje školovanje najviše zavolio.

U pamćenju će mu zauvijek ostati druženje sa školskim drugarima. Uspjeh u školi vidi i kao uspjeh svojih roditelja, jer su uvijek bili uz njega i davali mu podršku.

Osim uspjeha u školi Veselin je i prvi golman RK "Leotar", čiji gol brani već četiri godine. Svojim odličnim odbranama donio je svojoj ekipi mnoge pobjede, a i neki klubovi su zainteresovani da ga dovedu u svoje redove.

"Trening za treningom - zavolio sam rukomet i ostao sam u ovom sportu", kaže Veselin, koji je ove godine dobio posebno priznanje u Izboru za najboljeg sportistu grada Trebinja za 2015. godinu kao mlad i perspektivan golman.

Kaže da je ponekad bilo teško uskladiti školu, treninge i utakmice, ali uz dobro planiranje vremena sve se može, sa ponosom kaže Savović.

Ima želju da upiše Elektrotehnički fakultet u Banjaluci - smjer računarstvo i informatika, a za prijemni se već uveliko sprema, dodajući da se nada da će i ubuduće uspjevati da usklađuje školu i rukomet.