Maja Kučinar, koja je završila četvrti razred ekonomske škole - smjer ekonomski tehničar, ovogodišnji je đak generacije Centra srednjih škola i ona će večeras predvoditi svečani defile maturanata ove ustanove.

maja kucinar tb

Ona kaže da je u proteklom srednjoškolskom obrazovanju najteže bilo na samom početku, kada se po prvi put susrela sa grupom ekonomskih predmeta, ali da je uz kontinuiran rad brzo savladala gradivo.

"Na početku su stručni predmeti kao što su knjigovodstvo i ekonomija i stručni termini sa kojima se do tada nisam sretala bili veoma teški, ali sada mi to nije nikakav problem. Kada sam ovladala tom materijom nisam imala problema", kaže Maja, dodajući da će iz školskih klupa posebno pamtiti drugove i druženje.

Maja ističe da joj je velika čast i priznanje što je proglašena za đaka generacije, jer je to i dokaz da se sav njen trud isplatio. Ujedno, napominje, to je i motivacija i obaveza da i u narednom periodu postigne dobre rezultate.

Putovala je sa kolegama iz razreda i škole na takmičenja i sajmove, a upoznala je nove prijatelje iz nekoliko gradova Republike Srpske i BiH.

"Bila sam na republičkom takmičenju iz knjigovodstva, takmičenju iz demokratije i ljudskih prava, gdje smo moj razred i ja osvojili prvo mjesto u školi, opštini i regiji, pa smo otišli na finalno takmičenje u Sarajevu, a zatim na kamp u Brčko i to mi je bila najljepša uspomena i iskustvo", kaže Maja.

Prema njenim riječima, želja joj je da se bavi informatikom, pa sebe vidi na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

"Oduvijek sam satima sjedala za računarom i tako sam to zavoljela. Zahvalila bih se mojim roditeljima i profesorima koji su nas naučili mnogim stvarima ne samo iz njihovih predmeta, nego i mnogim životnim lekcijama", istakla je Maja, dodajuću da u slobodno vrijeme voli da čita knjige, posebno od svojih omiljenih autorki Agate Kristi i Nore Roberts.