U jednodnevnom izletu u manastire Tvrdoš i Zavala i u rodno selo Svetog Vasilija - Mrkonjiće, danas su bili učenici četiri odjeljenja četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Polica.

U jednodnevnom izletu u manastire Tvrdoš i Zavala i u rodno selo Svetog Vasilija - Mrkonjiće, danas su bili učenici četiri odjeljenja četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Polica. U dva autobusa, oko 90 učenika zajedno sa svojim učiteljima, posjetili su ove duhovne i kulturne svetkovine pravoslavne vjere, gdje su tom prilikom upoznati o značaju ovih manastira i rodnog mjesta Svetog Vasilija Ostroškog. Đaci su u Zavalu izveli prigodan kultuno-umjetnički program, a posjetili su i pećinu Vjetrenicu. Mnogi od učenika po prvi put su bili u nekom u ova tri mjesta, što je za sve đake bila jedinstvena prilika. Iako su već imali predznanje o pomenutim svetinjama, dodatne informacije koje su saznali prilikom posjete značiće im mnogo u sticanju znanja iz opšte kulture, kažu razredni učitelji.

U dva autobusa, oko 90 učenika zajedno sa svojim učiteljima, posjetili su ove duhovne i kulturne svetkovine pravoslavne vjere, gdje su tom prilikom upoznati o značaju ovih manastira i rodnog mjesta Svetog Vasilija Ostroškog.

Đaci su u Zavalu izveli prigodan kulturno-umjetnički program, a posjetili su i pećinu Vjetrenicu.

Mnogi od učenika po prvi put su bili u nekom od ova tri mjesta, što je za sve đake bila jedinstvena prilika. Iako su već imali predznanje o pomenutim svetinjama, dodatne informacije koje su saznali značiće im mnogo u sticanju novog znanja iz opšte kulture, kažu učitelji đaka.

U jednodnevnom izletu u manastire Tvrdoš i Zavala i u rodno selo Svetog Vasilija - Mrkonjiće, danas su bili učenici četiri odjeljenja četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Polica. U dva autobusa, oko 90 učenika zajedno sa svojim učiteljima, posjetili su ove duhovne i kulturne svetkovine pravoslavne vjere, gdje su tom prilikom upoznati o značaju ovih manastira i rodnog mjesta Svetog Vasilija Ostroškog. Đaci su u Zavalu izveli prigodan kultuno-umjetnički program, a posjetili su i pećinu Vjetrenicu. Mnogi od učenika po prvi put su bili u nekom u ova tri mjesta, što je za sve đake bila jedinstvena prilika. Iako su već imali predznanje o pomenutim svetinjama, dodatne informacije koje su saznali prilikom posjete značiće im mnogo u sticanju znanja iz opšte kulture, kažu razredni učitelji. U jednodnevnom izletu u manastire Tvrdoš i Zavala i u rodno selo Svetog Vasilija - Mrkonjiće, danas su bili učenici četiri odjeljenja četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Polica. U dva autobusa, oko 90 učenika zajedno sa svojim učiteljima, posjetili su ove duhovne i kulturne svetkovine pravoslavne vjere, gdje su tom prilikom upoznati o značaju ovih manastira i rodnog mjesta Svetog Vasilija Ostroškog. Đaci su u Zavalu izveli prigodan kultuno-umjetnički program, a posjetili su i pećinu Vjetrenicu. Mnogi od učenika po prvi put su bili u nekom u ova tri mjesta, što je za sve đake bila jedinstvena prilika. Iako su već imali predznanje o pomenutim svetinjama, dodatne informacije koje su saznali prilikom posjete značiće im mnogo u sticanju znanja iz opšte kulture, kažu razredni učitelji. U jednodnevnom izletu u manastire Tvrdoš i Zavala i u rodno selo Svetog Vasilija - Mrkonjiće, danas su bili učenici četiri odjeljenja četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Polica. U dva autobusa, oko 90 učenika zajedno sa svojim učiteljima, posjetili su ove duhovne i kulturne svetkovine pravoslavne vjere, gdje su tom prilikom upoznati o značaju ovih manastira i rodnog mjesta Svetog Vasilija Ostroškog. Đaci su u Zavalu izveli prigodan kultuno-umjetnički program, a posjetili su i pećinu Vjetrenicu. Mnogi od učenika po prvi put su bili u nekom u ova tri mjesta, što je za sve đake bila jedinstvena prilika. Iako su već imali predznanje o pomenutim svetinjama, dodatne informacije koje su saznali prilikom posjete značiće im mnogo u sticanju znanja iz opšte kulture, kažu razredni učitelji.