Marko Krstović je ovogodišnji učenik generacije Gimnazije "Jovan Dučić" i on će sutra veče predvoditi maturantsku šetnju đaka ove škole ulicama Trebinja.

marko krstovic ucenik generacije

Poslije četiri godine koliko je proveo u školskim klupama, Marko kaže da je srednjoškolsko vrijeme brzo prošlo i da ništa neće moći da zamijeni stečene prijatelje i druženje.

"Ovo priznanje mi je veoma značajno, jer je ovo znak da je sav moj dosadašnji trud vrijedio, ali isto tako svjestan sam da ovo neće značiti ništa ako ne nastavim sa svojim školovanjem i marljivim radom", rekao je Marko, poručujući drugarima u nižim razredima i onima koji namjeravaju da upišu gimnaziju da se uz rad i posvećenost obavezama mogu postići dobri rezultati.

Kaže da mu je drago što se na neki način upisao u istoriju trebinjske gimnazije, dodajući da je uvijk imao podršku porodice koja mu je bila glavni oslonac da bude vukovac.

Bio je i na takmičenjima iz srpskog i francuskog jezika, a zapažen rezultat je postigao i iz fizike.

Sebe vidi na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na odsjeku softverski inženjering, ističući da se nada da će uspjeti da položi prijemni ispit.