Preko 150 osnovaca i srednjoškolaca iz Trebinja prisustvovalo je predavanjima na temu "Zloupotreba društvene mreže Fejsbuk", gdje su tom prilikom upoznati o mogućim neugodnostima i načinima kako da se zaštite na vrijeme.

predavanje o fejsbuku

O zloupotrebi Fejsbuka i prevenciji zloupotrebe govorio je profesor na Policijskoj akademiji u Banjaluci Aleksandar Miladinović, koji je napomenuo da je ovo projekat koji MUP Republike Srpske radi od 2009. godine.

Miladinović je istakao da je najmanje korisnika koji prepoznaju sve opasnosti društvenih mreža i načine kako se na vrijeme zaštititi od eventulanih neugodnosti, naglašavajući prevenciju vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama.

Učesnicima, kaže on, govori koji su to načini na koje se vršnjačko nasilje na "Fejsbuku" može produkovati, odnosno, ako se to njima desi, kako bi trebali da reaguju.

Predavanja, koja su održana u amfiteatru Fakulteta za proizvodnju i menadžment, trajala su po dva školska časa i izazvala su veliko interesovanje prisustnih, s obzirom na to da su društvene mreže postale važan dio svakodnevnog života.

Predavanja su organizovali Uprava za policijsko obrazovanje MUP-a Republike Srpske i Centar javne bezbjednosti Trebinje.

Predavanje mup