Odlukom gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, odlazak na ekskurziju biće omogućen za još 12 trebinjkih učenika od kojih jedanaest pohađa osnovnu školu i jedan Gimnaziju "Jovan Dučić".

gradska administracija trebinje

Radi se o učenicima čiji roditelji nisu zaposleni ili koji žive samo sa jednim roditeljem.

Gradonačelnik je nedavno donio sličnu odluku, kada je devetoro učenika dobilo sredstva za odlazak na eksurziju. Tako je ove godine omogućeno da ukupno 21 učenik iz materijalno ugroženih porodica ode na svoju maturantsku eksurziju.

Ista praksa je sprovedena i u prethodne dvije godine.

Gradonačelnik Trebinja kaže da je ova praksa izraz socijalno odgovornog ponašanja prema članovima lokalne zajednice koji nisu u mogućnosti da obezbijede uslove i sredstva da njihova djeca odu na ekskurziju sa kojih će ponijeti najljepše uspomene, a koje će i kasnije u životu pamtiti.

Gradonačelnik Trebinja smatra da nijedno dijete u Trebinju ne smije biti uskraćeno za jedno takvo iskustvo i druženje na eksurziji.

"Ovo je jedno socijalno-odgovorno ponašanje s naše strane. Mi smo preko škola, u saradnji sa direktorima, uspjeli da identifikujemo porodice koje imaju poteškoće sa finansiranjem ekskurzija za svoju djecu. Neki roditelji su nam se i sami javili. U ovoj godini smo pomogli da 21 učenik ode na eksurziju. Treba reći da smo i prošle godine pomogli da 44 učenika odu na ekskurziju" - ističe gradonačelnik Trebinja.

On je dodao da će, uz uplatu putnih troškova za ekskurziju, učenicima iz ugroženih porodica biti dodijeljeni i džeparci.

"Nijedno dijete ne smije biti, da se narodno izrazim, bez odjeće, patika, učila koja su im potrebna i mi ćemo roditeljima koji nisu u mogućnosti da obezbijede te osnovne stvari uvijek pomoći", rekao je danas gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.