Igra i pjesma članova deset kulturno-umjetničkih društava večeras je uljepšala noć velikom broju Trebinjaca koji su prisustvovali 12. saboru folklora u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", koji je tradicionalno organizovalo KUD "Hercegovina" iz Petrovog polja.

12 sabor folklora trebinje kud hercegovina

Sabor folklora otvorio je zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija, poželjevši učesnicima dobrodošlicu, a domaćinima zahvalnost da prelijepoj večeri.

On je kazao da se ovakvim manifestacijama čuva prijateljstvo, tradicija i kultura.

"Trebinje je poznato po kulturno-umjetničkim društvima koje pronose ime ovoga grada i koji su postali prijatelji sa mnogima van granica Republike Srpske", kazao je Ćebedžija, podsjećajući da KUD "Hercegovina" proslavlja 41. godinu postojanja.

Ćebedžija je istakao da KUD "Hercegovina" počiva na entuzijazmu nekoliko ljudi koji su uspjeli da okupe čitavu omladinu Petrovog polja da je vaspitavaju na srpskoj tradiciji, igri, pjesmi i folkloru.
Uz tri domaća kulturno-umjetnička društva - „Hercegovina“, „Alat“ i „Jovan Dučić“, predstavila su se i društva „Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice, „Abrašević“ iz Čačka, „Pionir“ iz Zrenjanina, „Igalo“ iz Igala, „Oro“ iz Danilovgrada, „Zora Hercegovine“ iz Bileće i „Nevesinje“ iz Nevesinja.

12 sabor folklora trebinje kud hercegovina 12 sabor folklora trebinje kud hercegovina