U Domu mladih u Trebinju večeras je otvorena 20. izložba slika i crteža polaznika škole slikanja "Kembridž" iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja.

izlozba centar kembridz trebinje

Na izložbi se predstavilo 57 polaznike škole Kembridž od pet do 18 godina sa po dva do tri rada. Tehnika je raznovrsna - od crteža i akrila do tempera i ulja na platnu, a motivi su biljke, životinje, pejzaži...

"Ovo je pozitivna stvar koja djecu odvaja od ulice. Oni dolaze na časove slikanja i na taj način ispoljavaju svoju maštovitost, kreativnost, stiču nova znanja i druže se sa nama", kaže Sandra Cumbo, profesor u Centru "Kembridž".

On je dodala da je većina njihovih polaznika nastavila da studira na likovnoj akademiji ili arhitekturi, a ima i onih koji studiraju grafički dizajn.

Manja djeca počinju sa igrom, kolažima, preslikavanjima, a u zrelim godinama počinju da rade na platnu i završavaju tehnikom ulje na platnu.

Ivan Samardžić ima 16 godina i polaznik škole je u Bileći. Bavi se crtanjem od svoe šeste godine i već je dugi niz godina u ovoj školi.

"Moje teme su priroda, pejzaži, morski pejzaži. Radim najviše akril i uljanu tehniku. Pronalazim fotografije na internetu i časopisima i na osnovu toga slikam", kaže Ivan.

izlozba centar kembridz trebinje izlozba centar kembridz trebinje