Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da su oba današnja skupa u Banjaluci protekla mirno i da su političari pokazali odgovornost prema Republici Srpskoj i narodu.

dragan lukac ministar unutrasnjih poslova srpske

Lukač je potvrdio da je više od 2.000 policajaca obezbjeđivalo oba skupa, te da se u samom dolasku u svim autobusima nalazio policajac Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Autobusi su prihvaćeni na punktovima, dovedeni na skupove i nakon završetka ispraćeni su iz Banjaluke u pratnji policije", naglasio je Lukač.

Prema njegovim riječima, bilo je mnogo najava da mogu da se dese razne loše stvari i da pojedinci mogu da iskoriste skupove, naročito najavljene protestne šetnje da bi izazvali probleme, nerede i haos u Banjaluci.

"Drago mi je na kraju što su prvaci i jednog i drugog političkog bloka prihvatili sugestije policije i rješenja da odustanu od protestnih šetnji mada su lideri opozicije insistirali na tome, čak i jutros prije održavanja skupa, a na kraju su prihvatili sugestije policije i odustali su od toga i na taj način izbjegli sve moguće nerede u gradu", rekao je Lukač.

On je istakao da su na taj način političari pokazali zrelost i odgovornost prema Republici Srpskoj i prema narodu.

"Moram da pohvalim takve odluke ovaj put", dodao je Lukač.

On je naveo da je, prema evidencijama MUP-a, u grad ušlo 139 autobusa Saveza za promjene i 251 autobus SNSD-a i drugih partnerskih stranaka u vlasti, kojim se poslije pridružio jedan broj ljudi.

Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je održan miting u organizaciji stranaka na vlasti, predvođenih SNSD-om, dok je u Parku "Mladen Stojanović" održan protestni skup u organizaciji opozicionog Saveza za promjene.