Protest opozicije u banjalučkom parku Mladen Stojanović završen je bez ranije najavljene šetnje ulicama tog grada, a građani su na poziv opozicionih vođa "okrenuli leđa vlasti" i otišli u autobuse.

protest opzicija

Dragan Čavić je pozvao sve prisutne da šetnjom "kojom će im okrenuti leđa" isprate do autobusa svoje pristalice, poručujući okupljenima u parku da oni nisu danas tu da ruše Republiku Srpsku, već da ruše vlast prevođenu Miloradom Dodikom.

Lider SDS-a Mladen Bosić pozdravio se sve prisutne i poručio je da Željka Cvijanović nije htjela da čuje male ljude, a "Mile Dodik ljude koji u parku štrajkuju".

On je istakao da niko ne može da dijeli srpski narod, navodeći šest tačaka za spas Republike Srpske, među kojima su i raspisivanje vanrednih predsjedničkih i parlamentarnih izbora, formiranje vlade nacionalnog spasa, rješavanje političkih ubistava i korupcije...

"Kad smo pojedinci, kad smo sami, niko nas ne vidi, a kad smo zajedno svi moraju da ispoštuju šta mi tražimo", rekao je Bosić.

Režim predvođen Miloradom Dodikom je pobijeđen, poručio je na protestu Saveza za promjene lider PDP-a Branislav Borenović.

"Dole vlada Republike Srpske…hoću da vas čujem", pozivao je okupljene Borenović da ga podrška.
Člann Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je današnji skup pobjeda i da je ovo tek početak, te da će ih sljedeći put biti više jer straha više nema.

"Ovdje smo iz inata jer kada nas je nazvao izdajicama proradio je inat. RS je sigurna i u Sarajevu ćemo je braniti na najbolji način i nećemo dozvoliti bilo šta na njenu štetu", poručio je Ivanić.

Predsjednik Stranke napredna Srpska Adam Šukalo rekao je danas u Banjaluci, na protestu koji je organizovala opozicija u Srpskoj, da je prošlo deset godina od kada je aktuelna vlast govorila narodu da će biti bolje, te poručio vlastima da "11. godinu neće dočekati".

Obraćajući se okupljenima u Parku "Mladen Stojanović", Šukalo je rekao da ovo nije protest političkih stranaka, već najveći narodni skup u istoriji Srpske.

"Stop pljački u Republici Srpskoj - zato što se u Srpskoj osjeti bol na licu svakog borca, penzionera i nezaposlenog", poručio je Šukalo.

Na protestu je, prema pisanju banjalučkih medija bilo oko 6.000 građana, dok je prema pisanju BN TV bilo oko 12.000 ljudi.

Protest opozicije, kao i miting vladajućih, završen je bez bilo kakvih incidenata.