U Republici Srpskoj su neophodni mir i jedinstvo svih političkih faktora, poručuju iz Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu pred sutrašnje proteste opozicije i vladajuće strukture u Banjaluci.

udruzenje-trebinjaca-beograd

Pismo, koje je potpisao predsjednik Udruženja Trebinjaca Žarko J. Ratković, prenosimo u cjelosti.
Dragi naši,

Primajući sa velikom zabrinutošću vijesti o mogućim sukobima na skupovima u Republici Srpskoj, zakazanim za 14. maj, apelujemo na sve, prije svega političke činioce, da sačuvaju mir jer bi se, u protivnom, ugrozio opstanak RS, a Srbija dovela u krajnje neugodnu situaciju.

Mi, članovi Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu, uvijek okrenuti svom starom zavičaju, iskreno zainteresovani za napredak RS i spremni da tome damo puni doprinos, upozoravamo vlast i opoziciju da bi nasilje moglo rezultirati dugoročnim negativnim posljedicama, što bi donijelo korist samo onima koji žele da unište Republiku Srpsku.

Svjedoci smo i velike zabrinutosti čitavog Beograda i Srbije zbog najnovijih dešavanja u RS, što je najdirektnije saopštio i premijer Aleksandar Vučić, pozivajući na smirivanje strasti.

Republika Srpska je dugo stvarana u vrlo teškim uslovima, mnogi su za nju žrtvovali i svoje živote, i zato je nedopustivo da bilo ko dovodi u pitanje njen opstanak i bolju perspektivu njenih građana.

Molimo Vas da učinite sve da, umjesto najavljenih loših vijesti, dobijemo informacije da su zađevice prevaziđene, a jedinstvo RS učvršćeno. Jedinstvo koje je, i vama i nama, potrebnije nego ikad.

Predsjednik udruženja
Žarko J. Ratković