Trebinjski SNSD ocijenio je da je postalo jasno ko stoji iza pokušaja rušenja vlasti i Republike Srpske, nakon što su mediji danas objavili da je Savez za promjene od fondacije kontroverznog američkog biznismena DŽordža Soroša dobio gotovo pola miliona dolara za organizaciju protesta u Banjaluci.

snsd-logo

Iz Gradskog odbora SNSD-a posebno ističu da "u oči upada i informacija da je od tog novca predsjednik trebinjskog PDP-a i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević dobio 47.400 dolara".

Iz Odbora naglašavaju da se Vučurević, koji je i gradonačelnik Trebinja, vozi automobilima vrijednim gotovo 200.000 KM jer je, osim službenog "audija A6" odnedavno parkiran i njegov privatni "audi A6" vrijedan 80.000 KM.

"Vučurevićeva izjava da na proteste takozvanog Saveza za promjene u Banjaluku ide da bi ukazao na `našu sirotinju`, nije ništa drugo nego ruganje narodu Trebinja i Hercegovine", poručuju iz trebinjskog SNSD-a.

Internet izdanje "Pres Republika Srpska" objavilo je danas informaciju da Fondacija "Otvoreno društvo", čiji je osnivač i glavni finansijer DŽordž Soroš, direktno finansira organizaciju protesta opozicije u Srpskoj, u iznosu od gotovo pola miliona američkih dolara.