Trebinjski SNSD najoštrije je osudio napad na vlasnika portala "Trebinje 059" Đorđa Bjelakovića i pozvao nadležne organe da ga zaštite i što prije rasvijetle ovaj slučaj.

snsd trebinje

Gradski odbor SNSD-a Trebinje je, ističući Bjelakovićeve tvrdnje da je "napad došao od ljudi bliskih gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću", istakao da je očigledno da "Vučurević uzima sebi za pravo ne samo da samovoljno upravlja gradom, već i da određuje ko šta smije objaviti, reći i misliti".

"Vučurević se ne zaustavlja na prijetnjama, već putem određenih medija nastavlja brutalni medijski linč novinara i urednika koji ne objavljuju po njegovoj volji. U linču mu se pridružuje i njegov koalicioni partner i savjetnik predsjednika SDS-a Nebojša Vukanović koji je očigledno brzo zaboravio kako se osjećao dok ga je na novinarskom zadatku Vučurević gađao diktafonom", navodi se u saopštenju.

Trebinjski SNSD navodi da perjanice Saveza za promjene u Trebinju, služeći se metodom zamjene teza, optužuju SNSD da plaća medije, novinare, pravi afere.

"Da ne bi bilo zabune u javnosti, napominjemo da SNSD nije vlasnik nijednog portala, te još jednom pozivamo nadležne institucije da istraže i kazne napadača i nalogodavce na novinara i zaštite novinare u obavljanju svoga posla", poručuju iz Trebinjskog SNSD-a.