Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić, najvjerovatnije, biće smijenjen nakon protesta u Banjaluci zbog avanturizma u vođenju stranke, saznaje portal "Srpska onlajn" iz izvora bliskih najužem rukovodstvu ove stranke.

mirko sarovic

"U najboljem slučaju Bosić će morati da podnese ostavku zbog avanturizma u vođenju ove stranke, čiji je rejting u posljednjih nekoliko mjeseci alarmantno počeo da pada. Nema sumnje da će gubitak skupštinske većine u prestonici SDS-a - Bijeljini i zakazani protesti, kao Bosićev posljednji avanturistički potez, ubrzati njegov odlazak", navodi isti izvor.

Prema informacijama iz izvora bliskih najužem rukovodstvu SDS-a, već je sve pripremljeno da se SDS zahvali Bosiću na dosadašnjem radu, a kormilo stranke prepusti Mirku Šaroviću, koji već duže vremena pretenduje na to mjesto.

"Na sprovođenju ovog plana u djelo već su angažovani mnogi u vrhu SDS-a, poput ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića, gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, načelnika opštine Prnjavor Siniše Gatarića, ali i nekih osnivača SDS-a koji žive u Srbiji, poput Momčila Mandića", ističe se u tekstu.

Isti izvor dodaje da su oni mišljenja da bi dalji opstanak Bosića na čelu SDS-a vodio potpunom gašenju stranke.