LAKETA – Pod većom kontrolom policije kafići, navijačke grupe i pojedina lica

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 11. 05. 2016. - 15:26h

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Žarko Laketa rekao je danas da će pod posebnom pažnjom policije u narednom periodu biti bezbjednosno interesantna lica i lokali koji rade poslije 23.00 časa.

zarko laketa

Laketa je rekao novinarima da bezbjednosna situacija na području Trebinja nije alarmantna, niti vanredna, i policija je drži pod kontrolom uprkos posljednjim dešavanjima kada je bilo nekoliko slučajeva upotrebe vatrenog oružja i ranjena su četiri lica.

Posebnu pažnju javnosti izazvala je nedavna pucnjava u kafiću „Galerija“ kada su ranjena dva mladića.

Laketa smatra da kaznena politika treba da bude stroža, te poručuje da će policija preduzeti još rigoroznije mjere prema vlasnicima koji drže pojedine objekte i koji krše zakon, te će pristupiti određenim sankcijama prema tim licima.

„Identifikovali smo određene kriminalne grupe koje su počele međusobno da se obračunavaju i postupićemo u skladu sa zakonom. Problem je što su to uglavnom povratnici i što su neki od njih bili u zatvoru i po 10 godina“, rekao je Laketa, nakon razgovora predstavnika Centra i pravisudnih instutucija u Trebinju sa zamjenikom gradonačelnika Neđom Ćebedžijom u Gradskoj upravi.

Iako je policija danonoćno na terenu i radi svoj posao, sankcioniše lica i predaje ih nadležnim institucijama, građani smatraju da je problem što vrlo brzo ta lica budu na slobodi.

Laketa je istakao da policija radi u skladu sa zakonom, ali da on kao načelnik, iako ima mišljenje po tom pitanju, ne želi da utiče na rad drugih institucija, pogotovo ne onih koje su nezavisne u svom radu.

Laketa ne spori da ima problema, ali smatra da u njihovo rješavanje treba da se uključi cijelo društvo.

On je kao jedan od tih problema na području Trebinja naveo i fizičke sukobe navijačkih grupa „Zvezde“ i „Partizana“, napominjući da policija od decembra prošle godine razgovara sa njima i pokušava da te grupe stavi pod kontrolu.

„Ne može samo policija da se bavi tim problemima. Moraju se uključiti i roditelji. Čini mi se da ne vode dovoljno brigu o svojoj djeci, kada i u kakvom srtanju dolaze kući. Ako se samo bude policija bavila tim, onda smo već u problemu“, kaže Laketa i napominje da su prilikom pretresa prostorija jedne od navijačkih grupa pronađene i bejzbol palice.

Predsjednik Okružnog suda Trebinje Bojan Satević smatra da bezbjednosna situacija u gradu nije vanredna i da je na današnjem sastanku zaključeno da svi zakonodavni organi rade u skladu sa zakonom.

On je negirao ocjene u pojedinim medijima tokom posljednjih dana da pravosudni organi ne rade dovoljno dobro svoj posao, napominjući da je rad pravosudnih organa na području Hercegovine od nadležnih organa ocijenjen kao jako dobar.

„Rad pravosuđa ocjenjuje Visoki sudski i tužilački savjet. Sudovi izvještaj o radu dostavljaju višim sudovima i Ministarstvu pravde, Sudskom i Tužilačkom savjetu“, pojasnio je Stević i napomenuo da je u toku prošle godine Vrhovni sud u Banjaluci ukinuo samo jedan predmet Okružnog suda Trebinje, što govori o dobrom radu ovog pravosudnog organa.

Sastanak u Gradskoj upravi sazvao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević koji nije prisustvovao sastanku.

TAGOVI:

Komentari

Nikada vise kriminala nije bilo, droge na svakom koraku, pljacke, pucnjave…Pa kako moze neko ko nema dana radnog staza da vozi auto od 50 000km!? Dotakli smo dno u svakom smislu, a moral vise i ne postoji.

Odgovori

Krsto Savic,Miroslav Duka,Mrksa Skocajic,Goran Zubac,Milivoje Vukovic,Zarko Laketa
sve nacelnici CJB Trebinje,intersantno niti jedan od njih nije trebinjac

Miodrag Jankovic i Dragan Jelic,takodje nacelnici CJB Trebinje jedini trebinjci
moguce da sam nekog zaboravio ali interesantno ipak i sasvim dovoljno za zakljuciti
u gradu Trebinju brigu o njemu „vode“ velikom vecinom nacelnici koji nisu iz Trebinja.

Valjda medju nama nema postenih i pametnih pa nam dovode sa strane.
Ako neko ima jos neko ime da popunimo kolekciju,neka napise,a ako sam negdje pogresio neka me ispravi.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja