Provale u objekte kriminalci ne moraju da izvode pajserima da bi bili otkriveni, a mediji svjesno šire dezinformacije, tvrdi Dušan Kovač, direktor Javne ustanove "Dom mladih", iz čijih prostorija je prije dva dana ukradena fiskalna kasa sa nepoznatom svotom novca.

dom mladih

Kovač, reagujući na pisanje portala TrebinjeLive.info koji je juče objavio da su lopovi u Dom mladih ušli kroz otključana vrata, ističe da ih moralna obaveza obavezuje da reaguju, kako kaže, na tendenciozno pisanje našeg portala.

On ističe da je svjestan vremena i ambijenta u kome se dešavaju daleko teža kriminalna djela, koja se u posljednje vrijeme, uglavnom, adekvatno ne sankcionišu i da postoje "raznorazni mediji, pogotovu internet portali, koji krajnje jednostrano i neprofesionalno, svjesno šire dezinformacije".

Međutim, Kovač ni u jednoj rečenici ne demantuje pisanje portala TrebinjeLive da je pljačka objekta Doma mladih, koja je prijavljena maltene 24 časa nakon što se dogodila, izvršena kroz otključana vrata. On ne demantuje ni da je u kasi bio novac kafića i fitnes centra.

Iz tog razloga ostaje nejasno šta uprava Doma mladih demantuje u svom saopštenju, pored toga što navodi ustaljene fraze "svjesni vremena", "svjesni ambijenta", "tendecioznost medija", "neprofesionalno širenje dezinformacija".

U saopštenju, koje potpisuje Dušan Kovač - direktor Doma mladih, dalje se ističe da su neshvatljive insinuacije na zaposlene u Domu mladih, iako TrebinjeLive u svom tekstu ni u jednom segmentu nije napisao da je za pljačku odgovoran bilo koji radnik pomenute ustanove.

"Napominjemo da je objekat bio obezbijeđen video nadzorom i alarmnim uređajem pa je zabilježeno vrijeme ulaska u objekat, a postoje i snimci, za sada, nepoznatih lopova", navodi se u saopštenju JU "Dom mladih".

Ostaje da policijski službenici i nadležni organi gonjenja utvrde kako je došlo do pljačke i ko je za nju odgovoran - nesavjestan rad pojedinca, odnosno ovlašćenog lica, ali i da se lopovi privedu licu pravde!

OVDJE MOŽETE DA PROČITATE TEKST PORTALA TREBINJELIVE O PLJAČKI DOMA MLADIH