Pobjedom nad FK "Vlasenicom" rezultatom 3:0 (2:0), u okviru 27. kola Prve lige Republike Srpske za opstanak, fudbaleri Leotara zadržali su prvo mjesto među šest klubova koji se bore za prvoligaški opstanak.

leotar vlasenica

Gosti su došli u Trebinje sa dvanaest igrača. Na početku utakmice vidjelo se da su došli sa namjerom da što skuplje prodaju svoju kožu i da prime što manje golova.

Leo je od početka preuzeo inicijativu i prvi gol pao je već u petom minutu. Ramić je centrirao u šesnaesterac i sa pet metara Todorović je loptu poslao u mrežu.

Vođstvo Leotara je došlo je u pravo vrijeme, ali domaći igrači nastavili su i dalje sa napadima. U 29. minutu Ristić centrira sa lijeve strane, a u prazan prostor ulijeće S. Deretić i to je 2:0. Samo minut ranije Leotar je promašio stopodstotnu priliku. Sa ovim rezultatom otišlo se na odmor.

U 50. minutu Srđan Andrić postiže treći pogodak za Leo i na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat ove utakmice. Gosti su jedini šut u okvir gola uputili u 71. minutu kada je Ferhatović izašao sam ispred Perišića, ali golman domaćih je bravuroznom odbranom spasio svoj gol.

Nakon utakmice trener Rajko Mičeta nije krio zadovoljstvo što je ovo peta utakmica bez poraza. Pribojavao sam se, kaže, današnjeg meča budući da je ekipa Vlasenice već otpisana, a igrali su i bez tri igrača.

"Zamjene su dobro obavile svoj posao i tokom 90 minuta kontrolisali smo igru. U narednom kolu gostujemo u Foči i u tom kolu vjerovatno će se riješiti mnoge stvari", kazao je Mičeta.

Nakon 27. kola Leotar predvodi ekipu od šest klubova u ligi za opstanak sa 39 bodova, uz gol razliku 32:34.

U sljedećem kolu Trebinjci gostuju u Foči gdje će odigrati utakmicu protiv Sutjeske.