Ratni vojni invalidi Radovan Babić i Miljan Uljarević iz Bileće dobili su danas ključeve stambenih objekata za čiju gradnju je Vlada Republike Srpske izdvojila 100.800 KM.

bileca

Za dvije stambene jedinice, čime je riješeno pitanje krova nad glavom Babiću i Uljareviću, opština Bileća obezbijedila je 20.000 KM kroz projektnu dokumentaciju, infrastrukturu i potrebne priključke.

Ključeve kuća dvojici ratnih vojnih invalida uručio je pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović, koji je podsjetio da je u opštini Bileća do sada zbrinuto 98 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, za što je Vlada izdvojila oko 1.700.000 KM.

"Od ovih porodica, 42 su zbrinute u stambenim jedinicama, a ostale nepovratnim novčanim sredstvima", rekao je Milunović.

On je ukazao da ima još porodica koje se nisu na vrijeme prijavile za stambeno zbrinjavanje, te da se nada da će ubrzo biti donesena nova uredba o stambenom zbrinjavanju da bi se mogle prijaviti.

"Vlada Republike Srpske ovaj program privodi kraju. Prema posebnom projektu, još je ostalo 458 korisnika koji treba da budu zbrinuti", rekao je Milunović.

On je napomenuo da je u Banjaluci završena zgrada sa 142 stambene jedinice, u Višegradu sa 10 i u Novom Gradu sa četiri stambene jedinice, dok su ostale stambene jedinice u izgradnji, te će nepovratna sredstva biti dodjeljivana sa dodjelom stambenih jedinica.

"Prema programu stambenog zbrinjavanja, do sada je u Republici Srpskoj zbrinuto 7.858 porodica za što je Vlada Republike Srpske utrošila 147 miliona maraka", napomenuo je Milunović, koji se nada da će u ovoj godini potpuno biti završen program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić nada se da će i druge porodice iz boračkih kategorija u ovoj loklanoj zajednici riješiti svoje stambeno pitanje.

Ratni vojni invalidi, koji su danas dobili ključeve svojih stambenih objekata, kažu da im se ostvarila želja da imaju dom zahvaljujući Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite i opštini Bileća.