Neće gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić posjetiti Trebinje, jer, kako kaže, politički trenutak još nije došao, priznajući da građani dva grada svakodnevno sarađuju na svim društvenim poljima.

vucurevic - vlahusic

"Mi smo imali posjetu gradonačelnika Trebinja Dubrovniku. Onog trenutka kada ja procijenim kako mogu slobodno politički doći u Trebinje, ja ću doći. U ovom trenutku – još nije vrijeme za to", kazao je Vlahušić, ostajući nedorečen novinarima koje mu to političke i građanske slobode nedostaju u Trebinju.

Vlahušić tvrdi da su glavne barijere između Trebinja i Dubrovnika žrtve iz proteklog rata, ističući da je, ipak, dubrovački biskup Mate Uzinić bio u posjeti Trebinju.

Ni građani dva grada nemaju probleme koje uočava Vlahušić. Dubrovčani su dobrodošli gosti grada Trebinja, o čemu i oni samo svjedoče. Ista situacija je i sa Trebinjcima koji redovno posjećuju Dubrovnik.

"U Trebinju je super. Dolazimo redovno. Politika nas ne zanima. To je iza nas. Treba gledati u budućnost. Trebinjci su dobri domaćini", kaže Iva iz Dubrovnika.

Marko iz Trebinja redovno posjećuje Dubrovnik. Problema, kaže, nema, ali se boji da bi nepromišljenje izjave Andra Vlahušića mogle vratiti davno prevaziđene tenzije.

Ali ni ovo nije dovoljno Vlahušiću, pa se sve više trudi da ostane upamćen kao gradonačelnik koji spriječava dobrosusjedske odnose Dubrovnika i Trebinja, zarad sitnih politikantskih poena.

Zaboravio je Vlahušić i svojevremene izjave da Dubrovnik treba da bude političko regionalno središte, a da mu je zato neophodno rješavanje odnosa sa Trebinjem. Zaboravio je i da je tada, kada je najavio posjetu Trebinju, podlijegao pritisku HDZ-a, istih onih sa kojim se juče sastao u Ivanici.

"Nemoguće je imati velike sastanke i dovoditi političke lidere u grad, ukoliko će Dubrovnik biti izoliran. Sve što se dogodilo prije 20-ak godina mora se razjasniti, ali Dubrovnik želi biti političko regionalno središte", kazao je tada Vlahušić.

VUČUREVIĆ - VLAHUŠIĆ JE DOBRODOŠAO U TREBINJE

Trebinje je za otvorenost i saradnju što zna i Andro Vlahušić i on je kao i svaki Dubrovčanin dobrodošao u Trebinje, poručio je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, komentarišući izjave dubrovačkog gradonačelnika da politika koči njegovu posjetu Trebinju.

"Nije do nas. Mi smo za saradnju i otvorenost. Kad gospodin Vlahušić bude politički spreman da ide u Trebinje da se sastanemo i razgovaramo, ja sam uvijek spreman i uvijek su dobrodošli", kazao je Vučurević.