Uz zvuke vatrogasnih sirena i defile vozila centralnim ulicama grada, građanima Trebinja je poslije 25 godina predstavljena oprema kojom raspolaže Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje, a povodom 4. maja - Međunarodnog dana vatrogasaca.

defile vatrogasaca trebinje

Pored trebinjskih i lastvanskih vatrogasaca, u defileu su učestvovali i vatrogasci iz Bileće, Herceg-Novog i Konavala, koji su ovim činom još jednom potvrdili dobru saradnju i kolegijalnost na tromeđi tri grada.

Komandir trebinjskih vatrogasaca Danko Vuković izrazio je zahvalnost kolegama koje su podržale svečani defile, ističući da je regionalna saradnja jedna od najvažnijih segmenata u prevenciji i spriječavanju požara, koji na području tri države često izazivaju veliku materijalnu štetu.

"Samo prošle godine u toku ljetnje požarne sezone imali smo 350 intervencija, s tim da se požar većih razmjena računa kao jedna intervencija", kazao je Vuković, dodajući da se u momentima velikih požara često ne spava i po nekoliko noći, a ljudi postaju nervozni i umorni.

Podršku komšijama iz Trebinja dali su i pripadnici vatrogasne jedinice iz Herceg-Novog, koji su u defileu učestvovali sa dva vozila i četiri vatrogasca, rekao je komandir te jedinice Vidak Vuković.

defile vatrogasaca trebinje

On je istakao da su ovim činom željeli da potvrde dobru saradnju sa kolegama iz Trebinja, podsjećajući da jedinica iz grada pod Orjenom redovno pomaže u gašenju požara na području Hercegovine.

"Danas smo gosti Trebinja što smo iskoristili i da pozovemo kolege iz Trebinja, Lastve i Bileće da u nedjelju učestvuju na velikoj regionalnoj vježbi u Herceg-Novom", kazao je Vuković.

I za Maria Maguda, komandira vatrogasne jedinice Konavle, današnje učestvovanje u defileu u gradu podno Leotara dobar je primjer kako trebaju da sarađuju vatrogasne jedinice u pograničnom području.

U defileu su učestvovala i vozila crkvene opštine Trebinje koja u toku ljetnje sezone pomažu u gašenju požara, kao i pripadnici šumskog gazdinstva iz našeg grada.

defile vatrogasaca trebinje

defile vatrogasaca trebinje defile vatrogasaca trebinje defile vatrogasaca trebinje defile vatrogasaca trebinje defile vatrogasaca trebinje