Predstavnici Gradske uprave Trebinje danas su osudili zamjenu novih brojila starim, stanarima boračkih kategorija u novoj zgradi u naselju Gorica.

boracke kategorije satovi za struju

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ocijenio je da je to bespotrebna aktivnost "Elektro-Hercegovine" i da se nada da će novi satovi biti vraćeni stanarima zgrade - porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima, koji su se uselili prije nekoliko mjeseci.

Vučurević je rekao da je u Gradsku upravu stigao dopis da je 10 od ukupno 11 satova zamijenjeno juče, te da će ga proslijediti Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje jer to, s obzirom da je razlog nepoznat, smatra "lopovlukom, nasiljem i nepoštenom radnjom".

"Nečasnu rabotu neka poprave oni koji su je i uradili", rekao je novinarima Vučurević.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi Trebinja Rajko Ćapin smatra da je to bila nepotrebna aktivnost i izarazio nadu da će se dijalogom doći do rješenja i da će nova brojila biti vraćena stanarima.

Stanar zgrade, ratni vojni invalid Goran Janjetović kaže da imaju dokaz da su stari satovi iz 1972. godine.

"Neko mora za ovo dati opravdanje. Tražimo da se sve vrati u prvobitno stanje i da nam se kaže ko je odgovoran za ovakvo ponašanje prema boračkoj kategoriji", rekao je Janjetović.

U preduzeću "Elektro-Hercegovina" Srni je potvrđeno da će novi satovi biti vraćeni u zgradu i da je razlog njihovog skidanja baždarenje i provjera klase tačnosti.