Nastupom više stotina članova folklornih društava iz Republike Srpske, Grčke, Turske i Bugarske večeras je u Trebinju održan 3. Međunarodni festival folklora.

medjunarodni festival folklora trebinje 2016

Kroz raznovrsne igre publici su  se predstavila i tri trebinjska kulturno-umjetnička društva - Alat, ANI Jovan Duičić i Hercegovina, a gromoglasne aplauze su izmamili i gosti sa Balkanskog poluostrva. Kulturna različitost večeras je uljepšala noć Trebinjcima, a ovom svečanošću zvanično je počela i turistička sezona u našem gradu.

Otvarajući festival, Zoran Milošević - načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, istakao je da je Trebinje i ovom manifestacijom potvrdio svoju pozicioniranost kao grada kulture u širokim razmjerama.

"Gradska uprava svesrno podržava ovaj festival folklora, smatrajući da on promoviše baštinjenje vrijednosti svih naroda i kultura i doprinosi nastojanjima da se u globalizovanom svijetu sačuvaju kulturne različitosti", kazao je Milošević, dodajući da je ovo i prilika da se nauči o kulturi i tradiciji drugih naroda.

Smotru folklorista organizovali su Turistička organizacija grada Trebinja i agencija "Blu dajmond", ispred kojih su i ove godine izrazili oduševljenje festivalom i dočekom Trebinjaca.

"Ovo je jedan od najljepših oblika regionalne saradnje. Na nama je da se naši dragi gosti u Trebinju osjećaju prijatno", kazao je Žarko Vico, ispred Turističke organizacije grada Trebinje.

Nastupu u Domu kulture prethodio je defile ulicama grada.

medjunarodni festival folklora trebinje 2016 medjunarodni festival folklora trebinje 2016 medjunarodni festival folklora trebinje 2016 (7) medjunarodni festival folklora trebinje 2016 (6) folklor tb folklor tb folklor tb folklor tb folklor tb (4) medjunarodni festival folklora trebinje 2016 (1)