Službenici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje spremni su za turističku sezonu i pojačan protok saobraćaja u gradu Trebinju, ali i u drugim opštinama Hercegovine, a vlasnici automobila nemaju razloga da strahuju za svoje četvorotočkaše, jer u ovoj godini nije evidentirana nijedna krađa.

Policija

Zahvaljujući pojačanom radu policije, ne samo da nema krađe vozila u Trebinju, već se u rekordno brzom vremenu pronađu automobili koji su ukradeni u drugim gradovima Republike Srpske, a nalaze se na ovom području.

Takav slučaj desio se nedavno kada je trebinjska policija pronašla putnički automobil marke "be-em-ve iks pet", koji je otuđen na području opštine Zvornik.

Oni su zajedno sa Jedinicom za podršku Trebinje uspješno izveli operativno taktičku mjeru – zasjedu na području opštine Gacko u kojoj su automobil oduzeli, nakon čega su ga predali u nadležnost Stanice javne bezbjednosti Zvornik.

U CJB Trebinje Srni je potvrđeno da su ovih dana rasvijetlili i krivično djelo lažno prijavljivanje krađe vozila, kada je lice čiji su inicijali B.L. prijavilo da mu je ukradeno vozilo marke "folksvagen polo", koje je prethodno iznajmilo od rent-a-kar agencije iz Podgorice.

Ukoliko se i desi krađa vozila brzim reagovanjem pripadnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje ona bude rasvijetljena kao što se desilo nedavno u Gacku kada je ukraden "golf dva" , koji je nakon nekoliko dana vraćen vlasniku.