U Eparhijskom domu u Trebinju djeca iz vrtića, škole stranih jezika Cerovac i nižih razreda osnovnih škola iz našeg grada farbala su i ukrašavala jaja uoči Vaskrsa.

Malisani farbaju jaja

Otac Mladen Žulović, starješina Sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg, kaže da se po tradiciji uoči Vaskrsa farbaju jaja, što je bio i povod da okupe naše najmlađe sugrađane.

"Cilj nam je da na jednom mjestu okupimo mališane iz našega grada i da zajedno sa njima farbana jaja koja se dijele na Vaskrs ukrasimo ljubavlju, kreativnošću i trudom", rekao je Žulović.

On je naveo da će mališani ovim činom prenijeti svoju ljubav prema stanovnicima našeg grada koji će u nedjelju prisustvovati Svetoj liturgiji. 

"Ovo je prvi put da se na ovakav način organizuje farbanje jaja i ovo bi trebalo da preraste u tradiciju", dodao je Žulović.

Kalina, koja ima šest godina,  rekla je da joj je danas bilo lijepo u dječijem društvu jer su farbali jaja za Vaskrs. I njena drugarica Irina, koja ima osam godina, nije krila zadovoljstvo što je danas sa osamdesetak djece farbala jaja.

"Žao mi je što nije bilo još više djece, ali mi je ovih sat vremena brzo prošlo", kazala je Irina.

Farbanje jaja organizovali su Crkvena opština Trebinje i Eparhija ZHiP u saradnji sa vrtićima i osnovnim školama iz našeg grada.

Malisani farbaju jaja