Sa osmijehom na licu, srećni i radosni učenici IV3 i V1 razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" dočekali su ekipu RTRS-a, koja je sa njihovim drugarima iz razreda - Dorotejom Radanović i Stefanom Zirojevićem, snimala spot za Đurđevdanski festival.

djurdjevdanski festival pripreme trebinje

Doroteja ima devet godina, voli da pjeva, pleše i to je razlog njenog prijavljivanja na audiciju. Svake godine, kaže, prati Đurđevdanski festival i zna dosta pjesama, a ove godine predstaviće se sa numerom "Ljetna luka", za koju je tekst napisao Ivan Keković, dok je muziku i aranžman uradio Matija Blagojević.

"U mojoj namjeri da se prijavim, svi su me podržali - od mojih roditelja do drugara iz razreda, koji su vrlo su emotivno reagovali kad su saznali da ću učestvovati na festivalu. Svi su me grlili, čestitali, podržavaju me i drago mi je zbog toga. Dogovorili su se između sebe da naprave plakate, a učitelj ih je podržao u tome", kaže Doroteja.

U razredu su joj drugari spremili iznenađenje. Napravili su plakate podrške, upućivali čestitke, najavili joj da će navijati za nju i da se nadaju da će osvojiti prvo mjesto. Dorojeta, s druge strane, obećava da će pjesmu otpjevati na najbolji mogući način, kako bi Trebinje i svoje drugare predstavila u najljepšem svjetlu.

doroteja radanovic djurdjevdanski festival

Očekuje dobru zabavu, a nada se i uspjehu na festivalu. U radu joj pomaže i profesor Bobo Vučur, kome se Doroteja ovom prilikom mnogo zahvaljuje.

Dorotejin učitelj Aleksandar Vukanović ima samo riječi hvale za svoju učenicu. Ističe da je odlična, primjerna i vrijedna. Dobar je drug i omiljena je u odjeljenju, a uvijek je nasmijana i vesela, kazao je Vukanović i pohvalio svoje učenike koji su se sjetili da naprave plakate podrške svojoj drugarici koja će nastupati na prestižnom festivalu.

Stefan Zirojević ima deset godina i prijavio se zbog zabave, sticanja novih drugara i putovanja. Ide i u Osnovnu muzičku školu i pjeva u horu.

stefan zirojevic djurdjevdanski festival

"Znam da sviram gitaru i nastaviću da se družim sa njom", istakao je Stefan i dodao da očekuje druženje i da će mu ovo predstavljati veliko iskustvo.

Vježbao je uz pomoć kompozitora Aleksandra Saše Gajića, a tekst za njegovu pjesmu napisao je Dragoslav Guzina.

Njegova učiteljica Milijana Šarić kaže da su djeca oduševljena što je njihov drug sa kojim dijele učionicu pet godina prošao na audiciji.

"Dobro je dijete, voli da se druži i ne samo što je odličan, već je poslušan i dobronamjeran. Želi da pomogne svojim drugovima. Divna su generacija. A veliki je uspjeh svakog učitelja da njegov đak bude učesnik nekog festivala", kazala je Šarić.

djurdjevdanski festival pripreme trebinje