"Kobra film" iz Beograda i Radio televizija Republike Srpske /RTRS/ potpisali su ugovor o koprodukciji igrane TV serije pod nazivom "Senke Balkana", koja će se od jula do oktobra ove godine snimati na području Trebinja i Banjaluke.

senke balkana tv serija

Ovo je istaknuto nakon današnjeg potpisivanja ugovora u prostorijama RTRS-a u Banjaluci, gdje je istaknuto da će gledaoci seriju od 11 epizoda moći da gledaju na proljeće 2017. godine na državnim televizijama Republike Srpske i Srbije.

U uzbudljivom trileru biće prikazani nepoznati istorijski događaji, koji oslikavaju Evropu u predvorju događaja koji će obilježiti 20. vijek.

Radnja serije smještena je u drugu polovinu dvadesetih godina minulog vijeka, u kriznom periodu između ubista u skupštini Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i uvođenja "šestojanuarske diktature" 1928. godine od strane Aleksandra I Karađorđevića.

Serija će se baviti nerazjašnjenim ubistvima tog perioda, turbulentnim političkim i društvenim životom, djelovanjem različitih organizacija iz Jugoslavije i inostranstva...
U pisanju scenarija za pomenutu seriju učestvovali su Danica Pajović, Stevan Koprivica i Dejan Stojiljković.