Ishabani asfalt u trebinjskom Starom gradu uskoro će da zamijene pločnici, a biće postavljena i nova podzemna komunalna infrastruktura. Javni tender za radove je već raspisan, a iz budžeta grada za ovu investiciju obezbijeđeno je 120.000 KM.

stari grad trebinje

Kako su ranije istakli nadležni u Gradskoj upravi, biće popločana najfrekventnija ulica starog jezgra Trebinja od tunela do južne kapije, a uporedo će biti vršena i arheološka istraživanja, jer poslije stavljanja pločnika više neće biti kopanja.

Rekonstrukcija Starog grada, koja će, pored popločavanja, obuhvatiti i adaptaciju zidina, njihovo osvjetljavanje, uređenje fasada i krovova, otkopavanje hendeka oko bedema kastela, radiće se u skladu sa finansijskim mogućnostima grada.

S druge strane, od sredstava koje je odobrila Turska agencija za razvoj /TIKA/ očekuje da će biti završeni radovi na rekonstrukciji bedema na samoj rijeci Trebišnjici, dok bi dio sredstva trebao da bude utrošen i za popločavanje.

Građani Trebinja kažu da je rekonstrukcija starog jezgra neophodna, i da radove treba otpočeti što prije. Prethodnih godina se, kažu, malo ulagalo u Stari grad, koji bi uz navedene investicije još više bio atraktivan turistima.