Nenad Kureš (28) iz Trebinja u Vrhovnom sudu RS pravosnažno je osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja razbojništva u NLB Razvojnoj banci u Trebinju, na kojoj je tokom pljačke polupao ulazna vrata.

nlb banka trebinje

Kurešu je tako potvrđena ranije izrečena kazna u Okružnom sudu Trebinje, u kojem je osuđen 1. oktobra prošle godine.

Odlukom suda njemu je u izrečenu kaznu uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 10. oktobra do 10. novembra 2014. godine.

Prema presudi, Kureš je NLB Razvojnu banku u trebinjskom naselju Bregovi pokušao da opljačka 7. oktobra 2014. godine oko 12.15 časova. Toga dana pješice je došao pred banku te nogom od stola polupao staklo na ulaznim vratima. Na glavi je imao fantomku, a po ulasku u banku nastavio je da divlja.

U ruci je nosio drveni nogar od stola. Čim je ušao, slupao je veliko staklo. Nije se obraćao nijednoj radnici. Pokušao je da razbije i druga stakla, ali mu to nije pošlo za rukom, jer se radi o zaštitnim staklima, koja su čvršća nego staklo na ulaznim vratima. Pošto nije uspio u svojoj namjeri, razbojnik je pobjegao s mjesta zločina bez plijena – navedeno je u presudi.

Tokom istrage je utvrđeno da se Kureš prilikom lupanja stakla u banci posjekao i prokrvavio. Njegovi krvavi tragovi ostali su kao dokaz. Osim toga tokom bijega u prolazu između zgrada u blizini banke skinuo je fantomku i jaknu i ostavio ih zajedno sa nogom od stola, što je policiji olakšalo posao. Snimile su ga i kamere video-nadzora, tako da ga je policija veoma brzo identifikovala i uhapsila dva dana nakon pljačke.