Svakom drugom kontrolisanom vozaču na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje proteklog vikenda policijski službenici napisali su prekršajni nalog zbog vožnje u alkoholisanom stanju, prekoračenja brzine, vožnje pod uticajem droga i drugih saobraćajnih prekršaja, dok je 16 vozača lišeno slobode do otrežnjenja.

policija

Od ukupno 328 vozača, koliko ih je kontrolisano u protekla dva dana, njih čak 189 je dobilo prekršajni nalog od čega su 53 vozila pod dejstvom alkohola, dok je njih 46 dobilo prekršajnu kaznu zbog prekoračenja brzine. Jedan vozač je učestvovao u saobraćaju pod uticajem droge.

"Policijski službenici su kontrolu učesnika u saobraćaju vršili u dva vremenska perioda - od 14.00 do 19.00 časova vršena je kontrola brzine kretanja vozila, a od 23.30 do 3.30 sati učesnici koji su bili u vidno pijanom stanju su alkotestirani. Vršena su i testiranja na prisustvo droge ili psihoaktivnih lijekova u organizmu", kažu u CJB Trebinje.

U Centru navode da i pored pojačane aktivnosti njihovih pripadnika s ciljem veće bezbjednosti u saobraćaju i dalje postoji određeni broj vozača koji ne poštuje saobraćajne propise.