Danas se očekuje prolazno naoblačenje sa juga prema sjeveru zemlje. Lokalno može pasti kratkotrajno malo kiše, uglavnom u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini.

kisa pljuskovi

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 17 i 23°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Ujutro slabi pljuskovi na jugu Hercegovine. Od sredine dana pljuskovi se očekuju u cijeloj zemlji.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom.

Poslijepodne padom temperature zraka na planinama se očekuje snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine.

Vjetar slab, ujutro jugo koje će od sredine dana promijenuti smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.