Na korzou u Trebinju danas su naši najmlađi sugrađani učestvovali u manifestaciji "Dan planete Zemlje", gdje su crtanjem, prezentovanjem rukotvorina, igrom i pjesmom ukazali na značaj očuvanja i ugroženost prirode.

dan planete zemlje trebinje

Učenici i djeca iz vrtića sa velikim oduševljenjem dočekuju ovu manifestaciju, kojom žele da zaštite planetu Zemlju kroz zaštitu prirode.

"Zahvaljujući ovakvim aktivnostima koje provodimo tokom cijele godine primjećen je vidan napredak u ekološkoj svijesti učenika. Oni sve bolje razumiju ekološke probleme i žele da pruže što više aktivnosti i daju neki svoj doprinos očuvanju prirode", rekao je Aleksandar Vukanović ispred CORIE, koji je uz Grad Trebinje organizator današnje manifestacije.

Pavle, koji ima 6 godina i ide u Dječiju igraonicu "Ciciban", kaže da svi zajedno trebamo da čuvamo planetu Zemlju, da ne bacamo smeće, čuvamo šume, rijeke. Sa njim se slaže i njegova drugarica Ana, koja je poručila da se smeće mora bacati u kante, a ne u prirodu.

dan planete zemlje trebinje

Dan planete Zemlje se u svijetu tradicionalno obilježava 22. aprila s ciljem podizanja globalne svijesti o problemu zagađenosti životne sredine i načinima njene zaštite.

dan planete zemlje trebinje dan planete zemlje trebinje dan planete zemlje trebinje