Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je danas da bi bio vrlo razočaran ukoliko trebinjski socijalisti ne bi sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ i Demokratskim narodnim savezom /DNS/ dogovorili zajedničkog kandidata za gradonačelnika Trebinja.

nove prostorije sp trebinje

"Nema razloga, niti prepreka da tako ne bude. Iskreno se nadam da će naša koalicija /SNSD-SP-DNS/ i ovdje u Trebinju biti pobjednička", rekao je Đokić Srni.

Prilikom otvaranja novih prostorija Gradskog odbora SP-a u Trebinju, Đokić je istakao da SP ne postoji, niti je zadužena da nekoga podržava.

"Mi smo partija koja želi partnerstvo i ono je prije svega usmjereno na to da ga imamo sa naša dva koaliciona partnera SNSD-om i DNS-om. Očekujemo da ćemo se i za Trebinje dogovoriti da imamo zajedničkog kandidata za gradonačelnika", rekao je Đokić.

Om kaže da ova partija ima ozbiljne kadrove koji bi mogli biti kandidati za prvog čovjeka grada.

Đokić je naveo da se SP razvija i iz dana u dan ima sve više članova, te da to daje osjećaj sigurnosti i snage.

"Ovo nije izuzetak za Trebinje, već je to karakteristika našeg političkog rada u mnogim drugim opštinama Republike Srpske u kojima se članstvo povećava, a povjerenje građana u našu politiku raste", rekao je Đokić i dodao da očekuje da će to dati rezultate na predstojećim lokalnim izborima.

Ističući da socijalisti vode politiku koja je tradicionalna, Đokić je rekao da je neće mijenjati i da se u kontinuitetu bore za političke vrijednosti koje ljudi prepoznaju kao osjećaj sigurnosti.

"Vodimo politiku socijalne pravde, jednakosti, davanja jednakih šansi za sve, politiku solidarnosti, humanosti i borbe za opšti ekonomski rast i napredak", rekao je Đokić.
Predsjednik Gradskog odbora SP-a Trebinje Rajko Ćapin rekao je da će ova partija ubuduće raditi u boljim uslovima, te da će tu sprovoditi sve društvene aktivnosti.