Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić posjetio je danas Bolnicu Trebinje, gdje je razgovorao sa rukovodstvom ove ustanove, ističući da je zadovoljan radom zaposlenih i kvalitetom pružanja usluga pacijentima, te da Bolnica Trebinje treba da posluži kao primjer drugim ustanovama u Srpskoj.

bogdanic bolnica trebinje mijanovic

"Bolnica u Trebinju je zahvaljujući dobrom poslovanju i rukovođenju uz Bolnicu Zvornik u najboljoj finansijskoj poziciji", kazao je Bogdanić, dodajući da je sa Vasom Mijanovićem, direktorom trebinjske Bolnice razgovarao i o ukupnom stanju u zdravstvu Republike Srpske.

Bogdanić je istakao da ga raduju informacije da se, i pored nepovoljne finansijske situacije, započelo sa projektima koji će u narednom periodu poboljšati kvalitet usluga Bolnice Trebinja.

On je naveo da se u narednih nekoliko mjeseci očekuje rekonstrukcija odsjeka za hemodijalizu i otvaranje novog dijaliznog centra.

Direktor Bolnice Trebinje Vaso Mijanović zahvalio se Bogdaniću što je Vlada Republike Srpske odlučna da realizuje veoma značajne investicije za sve građane Hercegovine, ističući da su racionalizacija u poslovanju i finansijska konsolidacija, uz maksimalno zadovoljenje potreba svih pacijenata, osnovni postulati poslovanja ustanove na čijem je čelu.

"Zajednički stav i zaključak sastanka je da je neophodno umanjiti troškove negativnog poslovanja kroz maksimalnu racionalizaciju i štednju, vršenje stručnog nadzora, te poboljšati kvalitet usluga kroz ljubaznost i pravilan odnos prema korisnicima zdravstvenih usluga", istakao je Mijanović.