Ideja koja je došla spontano od učenika Pavla Gačevića, a nakon što smo izgubili dva velika glumca - Dragana Nikolića i Marinka Madžgalja, realizovana je večeras omažom koji su priredili učenici trebinjske gimnazije "Jovan Dučić" i Muzičke škole Trebinje.

omaz nikolicu i madzgaljuSticajem okolnosti njih dvojica, ove dvije glumačke legende su zajedno radile na televizijskoj seriji "Ranjeni orao" koju je režirao Zdravko Šotra, a koja se snimala i u Trebinju. Dragan u ulozi Uglješe Kneževića, a Marinko u ulozi Safeta dali su veliki udio u gledanost ove serije, kao i prezentacije našeg grada na najljepši način.

Ideja je zaživjela za jedan dan među učenicima dvije pomenute vaspitno-obrazovne ustanove, kaže Jelena Mandrapa, profesor srpskog jezika u gimnaziji.

"Dopala mi se ta ideja, kao i mojoj prijateljici iz Muzičke škole Milici Dimitrić. Otišli smo kod naših direktora i za petnaestak dana došlo je do velikog odziva učenika i njihova ogromna količina pozitivne energije se pokazala večeras", kazala je Mandrapa.

Recitacije, pjesme, ritmički dijelovi odnosno koreografije, tekstualni dijelovi koji se odnose na biografije glumaca, muzički dijelovi, vidjeli su se večeras u velikoj sali HET-a, gdje je omaž priređen.

Prikazani su i video snimci sa njihovim ulogama iz filmova i pozorišnih predstava, a sve je pratila recitacija, jer je pokojni Madžgalj pisao poeziju.

"Nepisana pjesma".

Nepisana pesmo za tebe ne trebaju reči čekaću te iza zavese. Poruka je u dodiru, osmehu znači samo jedno. Smej se, ludo smej se i pruži ruku samo, nemoj da ti vidim dlan

Pročitaću nešto loše možda... Ipak, vodi me sa sobom hladno mi je, kasno je za pozorište svetla su se pogasila.

I Milica Dimitrić, profesor u muzičkoj školi, ima samo riječi hvale za učenike na čiju je inicijativu održan ovaj omaž.

"Njih dvojica su igrala u 'Ranjenom orlu' pa je ta priča vezana za Trebinje i učenici osjećaju jedan vid zahvalnosti. Muziku su uradila djeca iz Muzičke škole, a svi su zajedno uradili male glumačke etide koje su potkrijepljene podacima iz biografija", kazala je Dimitrić.

omaz nikolicu i madzgalju

Nikola Kraljević, jedan od učesnika, kaže da je ovo jedan veoma lijep projekat dviju škola, u kome ne bi uspjeli bez mentora-profesora.

"Hvala im na profesionalnoj podršci, ali i mi smo se trudili. Sve je urađeno za petnaest dana. Prije svega ova dva glumca su obilježila naše djetinjstvo", kazao je Kraljević, dodajući da je odlazak Nikolića i Madžgalja zabolio sve koji su bar jednom pogledali neki film ili seriju.

Publika je u više navrata gromoglasnim aplauzom pozdravila večerašnje protagoniste, a za one koji večeras ipak nisu došli, ostaje žal što su nisu prisustvovali jednoj divnoj večeri.

Treba napisati i imena onih koji su večeras nastupali, a to su: Nikola, Una, Nina, Ivana, Miloš, Jana, Sara, Jelena, Miloš, Tijana, Lana, Bojana, Teodora, Lana, Vanja, Elena, Rada, Jovanka, Aleksa, Pavle, Nenad, Nikola, Marija, Filip, Dragan, Milica, Matija, Gabrijela, Danijel.

nikolic madzgalj

omaz nikolicu i madzgalju omaz nikolicu i madzgalju