"Past is now" - naziv je izložbe koja je večeras otvorena u Kulturnom centru u Trebinju, a na kojoj su predstavljene dokumentarne fotografije koje povezuju prošlost i sadašnjost Balkana.

Past is now izlozba trebinje

Upravo na Balkanu je suočavanje sa prošlošću jedna vrsta traumatskih doživljaja i postavljene fotografije prikazuju dokumentovanje pojedinih događaja koji su bili u prošlosti i njihovu vezu sa sadašnjošću, kazala je Šarlot Hermelink, direktor Gete instituta, koji je, uz Kulturni centar Trebinje i Akademiju likovnih umjetnosti, organizator izložbe.

"Radovi su djelo umjetnika iz EX-YU prostora i iz Njemačke. Kad ih pogledate mogu da se primjete razlike u tematici umjetnika", istakla je Hermelink.

Zaposleni u Kulturnom centru kažu da je večerašnja izložba jedna od najzahtjevnijih koju su do sada organizovali kako po kvalitetu radova, tako i po broju izloženih eksponata.

Na izložbi, koja je nastala na inicijativu Fotodoks ekipe koja u Minhenu priređuje festival aktuelne dokumentarne fotografije, posjetioci su mogli da vide fotografije, video radove, printove, radove rađene u tehnici akvarela.

Trebinjskoj publici predstavilo se 18 autora sa 18 cjelina, koje imaju po desetak radova, ukupno preko 180.

Izložba je do sada održana u Minhenu i Sarajevu, a nakon Trebinju priliku da pogledaju radove sa izložbe imaće publika iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Cetinja, Prištine, Skoplja.

U Trebinju će izložba biti otvorena do 5. maja 2016. godine.

Past is now izlozba trebinje

Past is now izlozba trebinje

Past is now izlozba trebinje